Athens Science Festival 2022

Athens Science Festival 2022

«Κόσμοι του Αύριο» | “Worlds of Tomorrow”

Παρασκευή 21 – Κυριακή 23 Οκτωβρίου
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πρόγραμμα – Highlights

Τι κοινό έχουν τα κόμιξ με την επιστήμη και την τεχνολογία; Πώς μπορεί η επιστήμη να κάνει τη γη ένα καλύτερο μέρος να ζεις; Μπορεί ένα μικροσκόπιο να παίξει μουσική;Όλες οι απαντήσεις έρχονται στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης: τοAthensScienceFestival2022!

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει! Από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αθηναίων φέρνει το Athens Science Festival στην Τεχνόπολη με ένα πλούσιο πρόγραμμα που εξερευνά τους «Κόσμους του Αύριο» μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι.Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουνόλες τις εξελίξεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία μέσα απόδιαδραστικά εκθέματα, συναρπαστικάεργαστήρια, εντυπωσιακάπειράματα επίδειξης, βιωματικέςδράσεις, ομιλίεςαπό κορυφαίους ομιλητές από όλο τον κόσμοκαι πολλές εκπλήξεις που θα λάβουν χώρα στους χώρους της Τεχνόποληςαπό το πρωί μέχρι το βράδυ.

Στο ASF 2022συμμετέχουν ενεργά με ξεχωριστές δράσεις τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της Ελλάδας, όπως το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το Ε.ΚΕ.Β.Ε. «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», το ΕΚ Αθηνά, το ΙΙΒΕΑΑ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών,το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το «παρών» δίνουν επίσης, για άλλη μια χρονιά, πλήθος εκπαιδευτικών οργανισμών, εταιρειών, ιδρυμάτων και μουσείων, με ειδικά σχεδιασμένα δρώμενα για όλες τις ηλικίες.

Μερικά highlights τoυ ASF 2022:

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ συνδυάζει σε μια συζήτηση Κόμιξ, Επιστήμη και Τεχνολογία και αναδεικνύει, σε μια άλλη, το πόσο δημιουργική είναι πραγματικά η τεχνητή νοημοσύνη. ΤοΜουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας (ΕΚΠΑ) και τα Τμήματα Γεωλογίας των Πανεπιστημίων Πατρών και Αθήνας μάς μεταφέρουν στο απολιθωμένο παρελθόν του κόσμου και συστήνουν στα παιδιά τη γεωλογία μέσα από την καθημερινή ζωή.

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας σε συνεργασία με το ΙΙΒΕΑΑκαι το Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CaSToRC) του Ινστιτούτου Κύπρου παρουσιάζει προγράμματα χρήσης Υπερυπολογιστών (HPC) μέσα από διαδραστικές επιστημονικές εφαρμογές καιβιντεοπαιχνίδια, ενώ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα παρουσιάσει ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη και τις εφαρμογές της.

Για ακόμη μια χρονιά, η COSMOTE υποστηρίζει την επιστήμη ως Μεγάλος Χορηγός του φεστιβάλ και  δημιουργεί έναν μοναδικό χώρο εξερεύνησης. Μέσα από διαδραστικά εκθέματα, οι επισκέπτες του FiberLabbyCOSMOTE, ανακαλύπτουν τον κόσμο των οπτικών ινών. Τις πρωινές ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ, παιδιά (10-15 ετών) συμμετέχουν σε εργαστήρια και δημιουργούν το δικό τους περισκόπιο εξερευνώντας τη σχέση τεχνολογίας-οπτικών ινών!

Και οι «Μικροί Ήρωες byStoiximan» επιστρέφουν στο ASF με ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα που καλεί τα παιδιά να διασκεδάσουν παίζοντας αθλήματα ενώ ανακαλύπτουν την επιστήμη.

Επίσης, ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες θα πραγματοποιηθούν και φέτος αναδεικνύοντας καίρια ζητήματα.Ανάμεσα στους ομιλητές, ο πολυβραβευμένος επιστήμονας MichaelLondesborough παίζει με τοΠλαστικόσε ένα εντυπωσιακό show πειραμάτων χημείας (Σάββατο, 12:00), ηΙουλία Δεσποινούδη, από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας τηςPfizer, αναδεικνύει τη δύναμη της ανάπτυξης δεξιοτήτων στην Τεχνολογία (Σάββατο, 20:00) και ο καθ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου ΚρήτηςΒασίλης Χαρμανδάρης μας ταξιδεύει σε νέους κόσμους του σύμπαντοςχρησιμοποιώντας εικόνες από το καλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο του σήμερα, τοΤζέιμς Γουέμπ(Κυριακή, 20.00).

Μην χάσετε· την ταχυδακτυλουργική παράσταση των AmazingDio&Elina(Σάββατο, 21:30) και τους ερασιτέχνες αστρονόμους για αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια και ουρανογραφία με χρήση λέιζερ (Σάββατο και Κυριακή, 21:00).

Η μεγάλη γιορτή της επιστήμης έφτασε! Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου και ανακάλυψε τους Κόσμους του Αύριο!

Το AthensScienceFestival 2022 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το BritishCouncil και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Το φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Μεγάλος Χορηγός COSMOTE.

*Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα sciencenews, ακολουθήστε τις σελίδες του ASF σε Facebook&Instagram και κάντε subscribe στο κανάλι του φεστιβάλ στο Youtube.

#asf
#ASF2022
#AthensScienceFestival
#WorldsOfTomorrow

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Δείτετοvideo του Athens Science Festival 2022

Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου:
https://www.viva.gr/tickets/festival/athens-science-festival-2022/

Πληροφορίες:

Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 5€
Μειωμένο εισιτήριο: 3€ (Α.Μ.Ε.Α-Άνεργοι-Φοιτητές), με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού στα ταμεία τις ημέρες διεξαγωγής.

Περισσότερα: www.athens-science-festival.gr