Innovathens - Kόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Home Event ESG: ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
esg innovathens

ESG: ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ESG: ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
01.03.2022 | 5 – 7 μμ

Ένα workshop διάρκειας δύο ωρών, για τις τάσεις και τις προοπτικές στον κλάδο του ESG και τις νέες ευκαιρίες που ανοίγουν για εταιρείες και εργαζόμενους, το οποίο θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου και ώρα 5 μμ στο χώρο του Innovathens στην Τεχνόπολη Δήμου αθηναίων.

Το workshop φιλοδοξεί να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην αγορά εργασίας – η οποία έχει πλέον ανάγκη από εξειδικευμένα στελέχη στον κλάδο του ESG – και στους εργαζόμενους, παρουσιάζοντας τις σύγχρονες πρακτικές και τα εργαλεία που αναζητούν οι επιχειρήσεις σήμερα.

Μέσα από τις εισηγήσεις, το workshop θα εστιάσει επίσης στις νέες προκλήσεις που προκύπτουν για τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πάνω σε θέματα ESG, σχεδιάζοντας έτσι έναν “χάρτη” για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Το workshop πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Innovathens – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Στελέχη επιχειρήσεων με background στα χρηματοοικονομικά (επενδύσεις) ή στο marketing και την επικοινωνία, που θέλουν να εισέλθουν δυναμικά στον αναδυόμενο κλάδο του ESG

Νέους εργαζόμενους ή και φοιτητές/πρόσφατους αποφοίτους, που ενδιαφέρονται για μελλοντική εργασία ή σπουδές πάνω στο αντικείμενο του ESG

Μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που ανοίγονται και να ωφεληθούν ουσιαστικά από την εφαρμογή πρακτικών ESG

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Γεράσιμος Τζαμαρέλος, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, INNOVATHENS
innovathens-member3

Ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών στο Μάρκετινγκ Μάνατζμεντ και Πτυχιούχος στην Επικοινωνία και στην Ψυχολογία του Καταναλωτή.

Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director, ReGeneration

Ο Κίντζιος Κωνσταντίνος κατέχει περισσότερα από 17 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε τομείς Business Development, Sales, Marketing and Communications, απασχολούμενος σε διάφορους οργανισμούς όπως Embassy of the United States in Greece, Adel/Saatchi & Saatchi, Hellas Online, United States Olympic Committee και Boussias Communications, πουαπότηθέσητου Commercial Relationship Manager, έφερε επιτυχώς εις πέρας σημαντικά projects και παράλληλη αύξηση της κερδοφορίας, κάθεχρόνο.

Ταυτόχρονα, είναι Board Member στην Επιτροπή Απασχόλησης του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου, Board Member στην μη κερδοσκοπική εταιρεία Bloode που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα και, τέλος, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Job-Pairs που αποτελεί ένα πρόγραμμα mentoring και επαγγελματικής ενδυνάμωσης για νέους αποφοίτους, οι οποίοι αναζητούν εργασία ή/και καθοδήγηση.

Ως Business Development Director του ReGeneration, συμβάλλει ουσιαστικά, τα τελευταία 5 χρόνια, στην καταπολέμηση του brain-drain στις νεανικές ηλικίες, στην ενίσχυση της νεανικής απασχολησιμότητας, καθώς και στο ουσιαστικό γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας. Χαρακτηριστικά δηλώνει: «Παρέα με μια μικρή, αλλά από ατσάλι, ομάδα, τείνουμε χείρα βοηθείας στη νέα γενιά, στο μέλλον του τόπου μας, δημοκρατικοποιώντας την ευκαιρία για μεταπανεπιστημιακή εκπαίδευση και απασχόληση, πάντα ευθυγραμμισμένοι με τις αλλαγές που φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση».

Έως και σήμερα, έχει καταφέρει 2.500 προσλήψεις νέων πτυχιούχων σε 900 εταιρείες πανελλαδικώς, με παράλληλη προσφορά 650.000 ωρών εκπαίδευσης σε soft/hard skills, σε τομείς και κλάδους της αγοράς με έντονο το έλλειμμα ταλέντου.

Θαμιλήσει σχετικά με την αγορά εργασίας καθώς και για το αν οι επιχειρήσεις αναζητούν στελέχη ESG, το inclusion κ.ο.κ.

Κατερίνα Ρόγγα, Principal, Risk Advisory, Climate & Sustainability Services, Deloitte Greece

Η Κατερίνα είναι Διευθύντρια στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Κινδύνων (Risk Advisory) της Deloitte Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια και υπεύθυνη των υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Services).

Η Κατερίνα διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα έργων σχετικά με την Βιώσιμη Ανάπτυξη και τον Κλιματικό Κίνδυνο, την Ανάλυση και Αξιολόγηση Κινδύνων, τον Σχεδιασμό Διαδικασιών, τη Βελτιστοποίηση και Αυτοματοποιημένη Παρακολούθηση, το Data Analytics, τον Εσωτερικό & Εξωτερικό Έλεγχο, τον Σχεδιασμό Περιβάλλοντος Ελέγχου, τον Επιχειρηματικό και Χρηματοοικονομικό Έλεγχο, τη Διαχείριση Έργων, τη Διαχείριση Ποιότητας, την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και τη Διαχείριση Επιχειρηματικών Αλλαγών.

Έχει επίσης βαθιά γνώση σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης, Στρατηγικής και Τεχνολογίας και Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς και στο νέο σχεδιασμό και την εφαρμογή Πιστοποιήσεων (ISO, SOC, SOX κ.λπ.). Πριν την ένταξή της στην Deloitte, η Κατερίνα έχει εργασθεί σε ένα ευρύ φάσμα πολυεθνικών εταιρειών όπως Deutsche Telecom Group / OTE Group of Companies, PwC, Microsoft, Wind, κατακτώντας έτσι μία ολιστική κατανόηση και άποψη των βασικών επιχειρηματικών λειτουργιών σε μια εταιρεία.

Η Κατερίνα κατέχει πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων και Οργανωσιακής Αλλαγής από το Πανεπιστήμιο του Lancaster (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι επίσης πιστοποιημένη Ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων (CISA) και πιστοποιημένη στη Διασφάλιση Διαχείρισης Κινδύνων (CRMA).

Θα μιλήσει για τον τομέα των συμβουλευτικών και πως οι επιχειρήσεις πλέον στρέφονται στο ESG

Χάρης Δούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου

Ο Χάρης Δούκας είναι Αν. Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Αναπτύσσει μοντέλα αποφάσεων πολιτικής σε ενεργειακά και περιβαλλοντικά συστήματα, ενσωματώνοντας την ανθρώπινη διάσταση στην καρδία των διαδικασιών μοντελοποίησης. Έχει περισσότερες από 200 εργασίες του δημοσιευμένες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 1 Βιβλίο στα Ελληνικά και 2 στα Αγγλικά, πλήθος παρουσιάσεων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και άρθρων σε τεχνικά περιοδικά, ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο.

Θα μιλήσει για την προοπτική της μετεκπαίδευσης στον κλάδο του ESG.

Πασχάλης Καστανάς, επικεφαλής του τομέα Βιώσιμων Συσκευασιών, Nestlé Ελλάς

O Δρ. Πασχάλης Καστανάς είναι επικεφαλής του τομέα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestlé Ελλάς. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε πολλές κατηγορίες Τροφίμων & Ποτών όπως αυτές του καφέ, του γάλατος, της παιδικής διατροφής, φρούτων και της σοκολάτας, έχοντας εργαστεί σε διαφορετικές αγορές (Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Ρουμανία, Σερβία). Έχει διευθύνει μια σειρά από σχέδια για την ανάπτυξη νέων συσκευασιών και προϊόντων καφέ, καθώς και νέων γραμμών παραγωγής και δομών διοίκησης στη βιομηχανία τροφίμων. Συμμετέχει στη δημιουργία στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας ως μοντέλο λειτουργίας της βιομηχανίας τροφίμων και συνεργάζεται διαχρονικά με τις επαγγελματικές ενώσεις του κλάδου για τη δημιουργία προτάσεων σχετικά με την Περιβαλλοντική Νομοθεσία. Μέσα από τον ρόλο του υποστηρίζει σταθερά την ανάδειξη γνώσεων και ικανοτήτων των νέων μηχανικών και επιστημόνων, καθώς και την σύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με την βιομηχανία. Είναι κάτοχος πτυχίου Food Process Engineering.

Γιώργος Γεωργαλάς, Talent Acquisition & Development Manager, Nestlé

Ο Γιώργος Γεωργαλάς είναι Talent Acquisition & Development Manager γιατη Nestlé στηνΕλλάδα. Με δεκαετή εμπειρία στο κομμάτι του Marketing διεθνών και εγχώριων retail μαρκών όπως ο Nescafé, Λουμίδης Παπαγάλος & Nespresso και αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνικές HR στοχεύει στην ενδυνάμωση της στρατηγικής Employer Branding της εταιρείας με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Eίναι κάτοχος B.B.A. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ο.Π.Α και Μ.Α. στο Advertising and Marketing από το Leeds University Business School.

Από κοινού θα μιλήσουν από την πλευρά των επιχειρήσεων για την τάση ESGστις επιχειρήσεις και τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Ιδιαίτερα ο Γιώργος Γεωργαλάς (Talent Acquisition & Development Manager) θα προσφέρει την άποψη του στα θέματα αγοράς εργασίας.

Απαραίτητη για την δια ζώσης* συμμετοχής σας είναι η προεγγραφή ΕΔΩ.

Δείτε σε live streaming την ενότητα ΕΔΩ.

*Οδηγίες σχετικά με τον Covid-19 για τους δια ζώσης συμμετέχοντες

Με βάση την νέα ΚΥΑ, το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Λειτουργίας του INNOVATHENS ακολουθεί πιστά τα κάτωθι:

1.Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους επιδεικνύουν α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (90) ημέρες μετά από αυτόν.

2.Οι δια ζώσης συμμετέχοντες προσέρχονται κατόπιν προεγγραφής και επιβεβαιωτικού email.

3.Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους μας.

Date

01 Μαρ 2022
Expired!

Time

5:00 pm - 7:00 pm
Κατηγορίες

Κατηγορίες Άρθρων

Τελευταία Άρθρα

Popular Tags

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping